Svensk gängkriminell gripen i Serbien

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 27 okt 2023 2023-10-27
E-post

Sammanlagt åtta svenska medborgare med kopplingar till gängkriminalitet har gripits i Tunisien och Frankrike den senaste tiden. Nu har ytterligare en svensk medborgare med gängkopplingar gripits utomlands – den här gången i Serbien, rapporterar Svenska Dagbladet.

Mannen greps i en insats som var ett samarbete mellan svensk polis, polisen i Serbien och Montenegro samt Eurojust och Interpol, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mannen har varit ett högprioriterat mål för svensk polis, och misstänks ha styrt omfattande narkotikahandel i Sverige från Serbien och Montenegro, samt även varit involverad i handel med vapen och explosiva ämnen. En mängd bevisning ska ha tagits i beslag.

– Vi har förmågan att spåra upp dem och vi ser till att gripa dem, även om de bedriver sin kriminalitet från andra länder, säger Hanna Paradis, kommenderingschef för den särskilda händelsen Frigg, i pressmeddelandet.

Flera personer som är kopplade till mannen har häktats i Sverige, och många av dem är även dömda för brottslighet som kan knytas till mannen, som är mellan 30 och 40 år gammal och svensk medborgare.

– Det visar att man inte ska känna sig säker bara för att man är utomlands. Vi har möjlighet att agera och få hjälp och bistånd från andra länder i jakten på grovt kriminella, säger Johanna Kolga, som är åklagare i fallet, till Svenska Dagbladet.

Läs även: Svenska gängmedlemmar gripna i Tunisien och Frankrike

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag