Svensk journalist sköts i Frankrike efter attack mot poliser

Han arbetade på bland annat Sverige Radio.
  • Onsdag 7 jun 2017 2017-06-07
E-post 1478

FRANKRIKE Den prisbelönta journalisten Farid Ikken, 40, sköts av fransk polis på tisdagen efter att han gått till attack mot en polisman med en hammare. Det är Fria Tider som avslöjar att mannen var svensk journalist.

Vid 16.30-tiden på tisdagen inträffade en incident vid Notre-Dame i Paris. En man gick till attack mot polis med en hammare, rapporterar flera medier.

– Det här är för Syrien! ska mannen ha ropat.

En polis skadades i attacken, men den andre polisen lyckades skjuta mannen i bröstet.

Gärningsmannen var journalist verksam på Sveriges Radio

Den identifierade gärningsmannen är Farid Ikken, 40, med bakgrund från Algeriet. Under onsdagsmorgonen avslöjar Fria Tider att Ikken bott flera år i Sverige där han tog sin masterexamen och även frilansade för flera svenska medier under åren 2009 och 2010.

Ikken har arbetat på Sveriges Radio och UNT, berättar Fria Tider. Andra medier rapporterar att han även har arbetat på Dagens Industri. År 2009 vann han ”EU-kommissionens nationella journalistpris mot diskriminering” för en artikel i tidningen Folket i Bild.

Artikeln har rättats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag