Svenska ambassaden i Turkiet stänger efter protesterna

Bild: Nyheter Idag / Faksimil Twitter
  • Tisdag 24 jan 2023 2023-01-24
E-post 221

Vreden efter Paludans koranbränning utanför den turkiska ambassaden är stor och nu sprider sig protesterna i Mellanöstern. På grund av demonstrationerna kommer den svenska ambassaden i Ankara att vara stängd under tisdagen.

I den afghanska staden Khost i södra delarna av landet samlas hundratals för att protestera mot Sveriges regering och Paludans koranbränning.

Vid protesterna ska demonstranter ha ropat ”död åt den svenska regeringen”, rapporterar Expressen med hänvisning till nyhetsbyrån AFP.

En film som publiceras av frilansjournalisten Abdulhaq Omeri på Twitter visar demonstrationerna i staden.

Även i Pakistan har protester ägt rum under tisdagen där demonstranter uppges ha skanderat att Sverige borde skämmas.

Landets premiärminister Shehbaz Sharif twittrade i söndags ut sin avsky mot koranbränningen och att yttrandefrihet inte kan användas för att ”såra de religiösa känslorna” hos 1,5 miljarder muslimer.

”Inga ord räcker till för att tillräckligt fördöma den avskyvärda handlingen”, skrev Sharif.

I den turkiska huvudstaden Ankara kommer Sveriges ambassad att hålla stängt under tisdagen, meddelar man på sin hemsida. Detta eftersom det väntas förekomma demonstrationer utanför ambassaden.

Läs även: Åkesson sågar Kristerssons Koran-utspel

Läs även: Här bränner turkiska demonstranter svenska flaggan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag