Svenska Dagbladet rekryterar krönikör från Expo

Bilan Osman. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 2 mar 2018 2018-03-02
E-post 1031

STOCKHOLM Expo-medarbetaren Bilan Osman blir ny krönikör på Svenska Dagbladet. Det meddelar tidningen under fredagen. – För min egen del tenderar jag att ofta skriva om extremhögern (och rasismen utanför det), jämställdhet, skolan och kriminalpolitik, säger hon.

På den antirasistiska tidskriften Expo har 25-åriga Bilan Osman arbetat under några år som utbildare och skribent. Det berättar Svenska Dagbladet som nu meddelar att de rekryterar henne som krönikör för tidningen.

Osman berättar för tidningen att hon ofta skriver om extremhögern, men även andra ämnen.

– Alla ämnen som i grunden påverkar oss och våra livsval är grundläggande – men för min egen del tenderar jag att ofta skriva om extremhögern (och rasismen utanför det), jämställdhet, skolan och kriminalpolitik.

Vidare berättar hon att hon tror på ”människans möjlighet att förändra ett samhälle genom stundtals gnälliga texter”. Samtidigt beskriver hon sig själv som en optimist.

Tidskriften Expo grundades 1995 med fokus på att granska rasism och främlingsfientlighet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag