Svenska medborgare gripna efter polisskjutning i Finland

Foto: kallerna (Wikimedia Commons)
  • Måndag 26 aug 2019 2019-08-26
E-post 11

FINLAND Två svenska medborgare har gripits misstänkta för att ha skjutit två poliser i finländska Borgå. Det rapporterar Svenska Yle.

Natten till söndagen larmades polisen till ett industriområde efter en anmälan om ett egendomsbrott. På plats konfronterades patrullen av två män som genast öppnade eld och lyckades skada två poliser. Männen flydde sedan därifrån.

På söndagskvällen hamnade de två misstänkta svenska medborgarna, födda 1989 och 1994, i en biljakt med polisen utanför Tammerfors. De avfyrade skott mot polisen och försökte även krocka med polisens fordon. Ingen kom till skada i den halvtimmes långa jakten som slutade med att männen greps.

Stockholmspolisen har valt att inte kommentera ärendet för Svenska Yle och hänvisar till polisen i Finland. Fallet rubriceras som mordförsök.

Hufvudstadsbladet rapporterar att de två skottskadade poliserna fördes till sjukhus men har inte livshotande skador. Man uppger att polisskjutningar är mycket ovanliga i Finland och att polispatrullen kan ha lockats in i ett bakhåll. Motivet till dådet är dock ännu oklart.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag