Svenskar hejar på Danmark inför SVT Debatt

Foto: Faksimil svtplay.se
  • Torsdag 17 sep 2015 2015-09-17
E-post 778

SVERIGE Torsdagkvällens SVT Debatt är en specialsändning tillsammans med danska TV2 och kommer att handla om migrationsfrågor där inställningen skiljer sig stort mellan länderna. Nu visar det sig att svenskar hejar på Danmark inför debatten. ”Hejar så hårt på Danmark”, skriver en användare på Twitter.

Det är stora förväntningar inför kvällens SVT Debatt som sänds tillsammans med dansk Public Service. Kvällen kommer handla om migrationspolitik, där det är meningen att de olika perspektiven länderna emellan kommer mötas. På Twitter är många förväntansfulla på vad debatten kommer ge och det andas redan en sorts känsla av landskamp i sociala medier.

Danmark har länge haft en mer restriktiv syn på invandringspolitiken jämfört med Sverige. Å andra sidan har det invandringskritiska partiet Sverigedemokraterna ökat i flera opinionsmätningar i år och är enligt flera institut största parti om det vore val idag. Sammantaget är intresset stort i förväg inför det udda upplägget att låda Sverige och Danmark mötas i en sorts landskamp om invandringspolitiken.

Men vårt grannland ser ut att få oväntat stöd från Sverige. På Twitter har vi hittat en användare som hejar på de rödvita danskarna. Sändningen börjar klockan 22.

”Landskamp i SVT Debatt mellan Sverige och Danmark snart! Med riksgeniet Henrik arnstad på svenska sidan. Hejar så hårt på Danmark”, skriver en svensk användare på Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag