Svenskarnas parti anmälda för brott mot ordningslagen

  • Söndag 17 aug 2014 2014-08-17
E-post

KARLSTAD Medlemmar ur högerextrema Svenskarnas parti arrangerade möte – utan tillstånd. Nu har partiet anmälts för brott mot ordningslagen, rapporterar Värmlands Folkblad.

Det var på lördagseftermiddagen som flera kunder reagerade på att medlemmar ur Svenskarnas parti – före detta Nationalsocialistisk front – stod utanför Coop Forum i Bergvik utanför Karlstad och delade ut kampanjmaterial, skriver Värmlands Folkblad.

Personalen försökte flera gånger få partimedlemmarna att flytta på sig, men utan att lyckas. Partiet hade inget tillstånd och till sist kallades polis till platsen. Nu har polisen upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.

Svenskarnas parti har tidigare sökt tillstånd att ha torgmöte både på Stora torget och Soltorget i Karlstad centrum, men polisen har sagt nej till båda mötena. Istället planerar partiet nu ett möte i Museiparken den 25 augusti, enligt partiets hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag