Svenske IS-terroristen utan kalifat: ”Glöm inte mig i era böner”

Bild: Skärmdump Vimeo
  • Torsdag 20 sep 2018 2018-09-20
E-post 677

SYRIEN Den svenske IS-terroristen Michael Skråmo uppmanade till terrordåd mot Sverige. Men efter Raqqas fall har det varit tyst från svensken. Nu rapporterar sajten Doku om de senaste livstecknen från Skråmo, som kan ha anslutit till en ny jihadist-grupp.  

Det har varit tyst från IS-svensken Michael Skråmo efter Raqqas fall, men nu har det kommit livstecken. Sajten Doku, som granskar den jihadistiska miljön, skriver att Skråmo startat ett konto på den krypterade plattformen Telegram. Skråmo ska ha lagt ut islamistiskt material, men också utlovat en serie video-föreläsningar.

Läs även: Svenska jihadister om terrordådet i Paris: ”Denna vackra hämnd”

Hittills har den svenske jihadisten enbart lagt ut en kort introduktion till sin föreläsningsserie, och det senaste meddelandet från Skråmo lyder ”Förlåt mig att det inte släppts något på sidan, det har varit pgr av sjukdom och jobb må Allah ge mig tawfeeq att fortsätta sprida dawah. Glöm inte mig i era duaas”. Enligt Doku betyder ”duaas” i sammanhanget ”böner”.

”Tagit sig vidare med bussar avsedda att evakuera civila”

Jesper Söder, som slåss som frivillig i Syrien för IS motståndare YPG, sade till Doku att Skråmo sannolikt har lämnat IS.

-Det är det mest sannolika, att han inte är under IS längre. Troligen har han och hans familj lyckats ta sig vidare med de bussar som varit avsedda för att evakuera civila men som ofta transporterat IS-medlemmar och deras familjer, sade Jesper Söder.

Enligt Söder har Michael Skråmo förmodligen anslutit sig jihadistgruppen Jabhat Fateh al-Sham – tidigare Jabhat al-Nusra – eller Fria Syriska Armen, FSA.

Michael Skråmo blev känd för att han anslöt sig till IS under kriget i Syrien samt bedrev jihadistisk propaganda mot Sverige där han uppmanade till terrordåd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag