Svenskregistrerat fraktplan har kraschat nära gränsen till Norge

En flygplansmodell liknande den på bilden har kraschat nära norska gränsen. Foto: Google Maps
  • Fredag 8 jan 2016 2016-01-08
E-post

SVERIGE Ett fraktplan som uppges användas som postflyg har kraschat i den svenska fjällen, nära gränsen till Norge, vid halv ett-tiden inatt. – Två personer fanns ombord på planet, säger Daniel Lindblad, pressansvarig hos Sjöfartsverket, till Nyheter Idag.

Vid 00.30-tiden inatt ska ett nödrop sänts ut från ett svenskregistrerat fraktflygplan som lyfte från Gardermoen i Oslo på väg till Tromsø. När planet befann sig över sjön Akkajaure sändes nödropet ut och sedan dess har inget mer hörts från planet. Senare, vid 03.10-tiden påträffades en haveriplats av ett norskt spaningsplan.

Tidningen Aftonbladet rapporterar att det är ett tvåmotorigt flygplan av modell Canadair CRJ 200 som kraschat och planet ska ingå i West Atlantic-gruppen.

Nyheter Idag har talat med Daniel Lindblad, pressansvarig hos Sjöfartsverket. Han berättar att en haveriplats är lokaliserad och att man inte hört något från de bägge personerna ombord sedan nödropet sändes ut.

– Flygräddningstjänsten är avslutad i och med att man antingen lokaliserat flygplanet eller lokaliserar en haveriplats. Därefter går räddningstjänstansvaret över och i det här fallet är det polisen som har hand om fjällräddningen, säger Lindblad.

Nyheter Idag har sökt polisen under fredagsmorgonen för en kommentar, utan resultat. Aftonbladet har talat med Russel Ladkin, talesperson hos West Atlantic.

– Nu arbetar vårt team med myndigheter och har upprättat ett kriscenter med bas i Göteborg. Information om incidenten har gått ut till våra anställda. Det här är första gången som vi har varit med om en sådan här olycka och vi frigör de resurser som krävs för att hantera det inträffade, säger Ladkin till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag