Sverigedemokrat i blåsväder – ”Din jäkla arabf***a”

  • Tisdag 19 aug 2014 2014-08-19
E-post 0

VALET 2014 En partimedlem i Sverigedemokraterna i västra Sverige ska ha uttryckt sig nedsättande mot en tjej på Facebook. – Din jäkla arabf***a, har medlemmen skrivit i samband med en diskussion om bandet Teddybears Sthlm på TV4:as Facebooksida.

Det är sajten interasistmen som uppmärksammar att en lokal partiföreträdare för Sverigedemokraterna i Ale kommun skickat ett privat facebookmeddelande till Sara Homand som uttryckt uppskattning över bandet Teddybears Sthlm. Bakgrunden är en diskussion på TV4:s Facebooksida om att Teddybears haft en T-shirt med budskapet ”SD=Rasister” under en spelning som sändes av tevekanalen.

– Jag upptäckte häromdagen att jag, helt ur det blå, fått ett PM på Facebook – av en total främling som jag aldrig hört talas om. I detta PM stod det: ”Din jäkla arabf…a”. Jag klickade mig in på avsändarens profil och googlade dennes namn. Det visade sig vara en person aktiv inom Sverigedemokraterna, förklarar Sara Homand till interasistmen

Kan utredas av partiet

Det finns flera exempel där lokala företrädare uttryckt sig olämpligt i sociala medier och partiets medlemsutskott har hand om att utreda olämpligt agerande. Nyheter Idag har kontaktat Martin Kinnunenpress- och kommunikationsansvarig hos Sverigedemokraterna.

– Det låter som något som får utredas. Det är inte acceptabelt att uttrycka sig på det sättet, säger Martin Kinnunen till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag