Sverigedemokraterna vill riva svenska getton

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 10 apr 2018 2018-04-10
E-post 724

SVERIGE Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tar inspiration från Danmark, och vill riva Sveriges så kallade utanförskapsområden.

Sveriges Radio har låtit partiledarna välja en plats som beskriver Sverige. Jimmie Åkessons val faller på den danska kommunen Hvidovre.

– Danmark är en förebild på många sätt när det gäller invandrings- och integrationspolitiken, hur man jobbar med kriminaliteten, hur man har lyckats korta vårköerna, säger Åkesson till radion.

Den danska statsministern Lars Løkke Rasmussen har sagt att han vill avveckla och riva danska getton. Jimmie Åkesson vill göra samma sak med de svenska utanförskapsområdena.

– Man måste bryta de där negativa strukturerna, säger han.

Sveriges Radios reporter frågar vad som då händer med människorna som bor där.

– Nu pratar vi ju inte om att kasta ut människor. Utan det handlar om att istället för att ständigt lägga oerhörda resurser på att renovera de här områdena, så bör man kanske tänka på att börja om från början och att långsiktigt fasa ut det här och ersätta det med mer acceptabla boendemiljöer som är modernare, säger Åkesson.

Stödjer du Åkessons förslag?
2231 röster (se resultat)

PLUS! ”SD-strategin bygger på tänket om schack matt”: Därför öppnar Åkesson dörren till S

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag