Sverigedemokratisk riksdagsledamot går till Alternativ för Sverige

Olle Felten, riksdagsledamot. Foto: Riksdagen
  • Torsdag 15 mar 2018 2018-03-15
E-post 65

SVERIGE Olle Felten, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, har uteslutits och går till det nystartade partiet Alternativ för Sverige.

En centralt placerad källa inom Sverigedemokraterna bekräftar för Nyheter Idag att Olle Felten uteslöts ur partiet på torsdagsmorgonen.

– Han uteslöts imorse. Distriktet saknar förtroende för honom. Hans namn finns inte med på vare sig valberedningens förslag till riksdagen eller den alternativa listan som har lagts fram, säger källan.

”Riksdagsledamoten Olle Felten från Östergötland har tidigare under morgonen uteslutits ur Sverigedemokraterna. Skälet är att han visat sig ha samröre med högerextremister och rasister”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande, enligt Expressen.

Felten går över till Alternativ för Sverige, som nyligen startats av tidigare SDU-företrädare inklusive partiledaren Gustav Kasselstrand. Han sitter kvar i riksdagen och blir nu politisk vilde.

– Han får själv redogöra för sina skäl, säger källan till Nyheter Idag.

På torsdagen före lunch ska Olle Felten och Alternativ för Sverige hålla pressträff om saken.

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson kommenterar för Aftonbladet:

– Felten har en lång tid av konfliktskapande agerande bakom sig på alla nivåer i partiet. Bland annat har han återkommande röstat emot Sverigedemokratenas politik i kommunfullmäktige i Norrköping. Han har haft väldigt svårt att hantera att han inte fått förnyat förtroende av vare sig det egna distriktet eller av valberedningen. Han har heller inte fått stöd för att stå med på det alternativförslag som presenterats inför valkonferensen.

Kasselstrand med Felten i riksdagen just nu. Foto: Nyheter Idag

Kasselstrand med Felten i riksdagen just nu. Foto: Nyheter Idag

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag