Sverigedemokratiska ungdomar grovt misshandlade av somaliskt gäng: ”De fortsatte sparka på honom när han låg ner”

Foto: Calle Eklund/Wikipedia
  • Måndag 3 sep 2018 2018-09-03
E-post 6271

FALUN Två minderåriga medlemmar i Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna blev på lördagskvällen grovt misshandlade av ett invandrargäng efter att de kampanjarbetat på en ungdomsfestival i Falun. Man hade tidigare blivit utsatta för dödshot både i sociala medier och på nätet – blev då uppmanade av polis att ringa 112 om det hände något. – Men det är lite svårt att göra om man blir attackerad av tio personer, säger Rasmus Giertz, ordförande Ungsvenskarna i Dalarna.

Det var efter ungdomsfestivalen Granny Goes Street i Falun som två av Ungsvenskarnas medlemmar vid halvtiotiden på lördagskvällen gick till Max för att äta hamburgare.

– Kvällen hade varit lyckad, vi hade kampanjat och delat ut tröjor där det står ”Stoppa sosseriet” och pratat med intresserade ungdomar. Vi hade fått bra respons, vår närvaro var uppskattad då, säger Rasmus Giertz.

När de två medlemmarna, två killar som är 16 och 16 år gamla, ätit upp och ska gå ut så får en av dem en milkshake kastad på sig.

– Han frågar de som kastar ”vad gör ni”. Då blir han nersparkad. När han ligger ner så fortsätter flera i det här invandrargänget att sparka på honom, säger Rasmus Giertz och fortsätter:

– Vår andre medlem försöker att ingripa och avbryta den grova misshandeln. Då blir även han misshandlad, slagen i ansiktet. När de slagit ner våra medlemmar så lämnar gänget Max, säger Rasmus Giertz som berättar att det fanns vittnen på plats i restaurangen som såg misshandlarna.

Det är ingen som ingriper?

– Nej.

Enligt källor till Nyheter Idag är det ett somaliskt gäng som misshandlat de två ungsvenskarna.

– Vi har gjort en polisanmälan, säger Rasmus Giertz.

Bli PLUS-medlem och läs om hur polisen hanterat de tidigare dödshoten mot Ungsvenskarna

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag