Sveriges Radio anklagas för att kopierat Dagens Arena i smutskastningen mot Kristersson

SR anklagas för att ha "plankat" Dagens Arena.
  • Lördag 2 sep 2017 2017-09-02
E-post 467

STOCKHOLM Sveriges Radios smädande sammanställning av Ulf Kristerssons politiska liv förefaller vara kopierad från vänstertidningen Dagens Arena. Det berättar debattören Thomas Gür som samtidigt riktar hård kritik mot den statliga mediejätten.

I slutet av 2014 publicerar vänstertidningen Dagens Arena en mindre smickrande summering av Ulf Kristerssons (M) politiska liv. En rad påståenden om Kristerssons skandalösa karriär radas upp och tidningen berättar att han ”dykt upp i flera kontroversiella sammanhang” och att han ”har en vana av att trampa i klaveret”.

Flera av de påståenden om Kristersson som listas i Dagens Arena förekommer i den sammanställning som Sveriges Radio Ekot publicerade under fredagen, men som efter hård kritik avpublicerades.

Debattören Thomas Gür anklagar SR för att de ”plankade en genomgång och skrev en artikel som helt baserades på ett underlag från Dagens Arena”. I efterhand har Sveriges Radio publicerat en förklaring där de menar att listan publicerades innan den var fullständig. Men SR medger själva att syftet var att hitta komprometterande påståenden om Kristersson.

”En reporter fick  i uppdrag att göra en genomgång av blåsväder den moderate partiledarkandidaten Ulf Kristersson varit i genom åren”, skriver Sveriges Radio själva i sin förklaring.

+PLUS SR Ekots skandalisering av Ulf Kristersson kan få politiska konsekvenser

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag