Sveriges svåraste jobb utannonserat

Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 25 Nov 2018 2018-11-25
E-post 1306

Du ska ha ”förståelse för hur Centerpartiet fungerar”, lyder ett av kraven när Centerpartiet publicerar en jobbannons för en ny kommunikationschef. ”Där sprack det för min del”, kommenterar en Facebookanvändare som tillsammans med miljontals andra inte begriper sig på partiet.

Är du sugen på nya utmaningar? Vill du ha ett jobb som du antagligen inte själv kommer förstå dig på? Drömmer du om Annie Lööf som nästa chef? Sök då tjänsten som kommunikationschef hos Centerpartiet senast den 6 december. Ett av kraven i jobbannonsen är att du ska ha ”förståelse för hur Centerpartiet fungerar”.

I rollen som kommunikationschef förväntas du kunna förklara hur Centerpartiet å ena sidan argumenterar för moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister, samtidigt som partiet aktivt röstar emot honom. Du förväntas även kunna redogöra för regeringsalternativ som ingen annan i Sverige – förutom möjligen dina partikamrater – tycker sig kunna se.

Med bland annat de förutsättningarna förväntas du ”att utifrån våra politiska budskap bidra till en tydlig, sammanhållen berättelse om vad Centerpartiet vill åstadkomma”, enligt jobbannonsen.

Men utmaningarna slutar inte där. Du förväntas även delta i politiskt utvecklingsarbete varför din roll kan komma att bli än mer omöjlig i framtiden. Det kanske svåraste kravet att leva upp till redovisas i slutet av annonsen.

”Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning”, står att läsa i samma jobbannons.

Obekräftade uppgifter till Nyheter Idag säger att nuvarande kommunikationschef Ola Spännar kommer sluta i sin nuvarande roll. Detta är emellertid inget han själv kommenterar utåt. På söndagsmorgonen handlar den senaste tweeten från Spännar om ”könskonservatismens våldsamma konsekvenser”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag