Sveriges Unga Muslimers ordförande: ”Kan någon skjuta Sean Hannity?”

Här är inlägget som ordförande för Sveriges Unga Muslimer publicerade på Twitter. Foto: Faksimil Twitter
  • Fredag 10 apr 2015 2015-04-10
E-post

STOCKHOLM Ordförande för Sveriges Unga Muslimer, Rashid Musa, skriver i ett inlägg på Twitter att någon borde skjuta den amerikanske programledaren Sean Hannity. När Nyheter Idag når honom över telefon vill han inte kommentera sin uppmaning.

I ett inlägg på mikrobloggen Twitter skriver ordförande för organisationen Sveriges Unga Muslimer, Rashid Musa, att någon borde skjuta den amerikanske programledaren Sean Hannity.

Vad som föranlett Rashids ilska är en diskussion om svarta amerikaner och polisvåld som sändes i Sean Hannitys egen TV-show, som heter just Hannity – där Sean talade med två framstående afroamerikaner.

I diskussionen säger den afroamerikanske konservative författaren Jesse Lee Peterson att landets svarta befolkning helt enkelt överreagerat i sin kritik mot den senaste tidens dödsskjutningar av svarta amerikaner.

Det hela får Seans andra gäst, människorättsaktivisten Leo Terrell, att gå i taket. Trots Terrells protester låter programledaren dock Peterson tala till punkt, vilket till slut får människorättsaktivisten att ställa sig upp och lämna studion.

Expert på vit ilska

I sin Twitterbiografi skriver Rashid Musa att han är en expert på vit ilska och att hans twitterinlägg representerar 1,6 miljarder muslimer.

När Nyheter Idag når honom över telefon vill han dock inte svara på varför han på sitt officiella konto uppmanar till mord på en amerikansk programledare.

– Jag avslutar samtalet här, men tack för att du ringde, blir Rashids enda kommentar till tidningen.

Nedan ser du inslaget i Sean Hannitys TV-show

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag