SVT-chef utreds för sexuella trakasserier

Foto: Holger Ellgaard / Wikipedia
  • Torsdag 19 okt 2017 2017-10-19
E-post 245

STOCKHOLM Nu utreds ännu en mediaman för sexuella trakasserier, denna gång gäller det en chef på SVT.
– Det stämmer att vi har inlett en intern utredning mot en chef. Uppgifterna om vad han ska ha gjort kom till den personens chefs kännedom under gårdagen, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikationen på SVT

Ännu en media-man utreds för sexuella trakasserier, denna gång en chef på statliga televisionen SVT.

Enligt uppgifter till Dagens ETC ska det handla om kyssar, kramar och olämpligt beteende i arbetet.

– Det stämmer att vi har inlett en intern utredning mot en chef. Uppgifterna om vad han ska ha gjort kom till den personens chefs kännedom under gårdagen, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikationen på SVT, till Aftonbladet.

Som en följd av att chefens chef fick kännedom om händelserna har SVT nu tillsatt en internutredning. Någon polisanmälan har däremot inte upprättats.

Den utpekande mannen har en ”arbetsledande” ställning. Dowling vill inte kommentera huruvida det rör sig om sexuella trakasserier gentemot en eller flera kvinnor.

Dowling vill inte heller kommentera hur anklagelserna inkommit till SVT. I en artikel som SVT själva publicerat vill inte heller Dowling redogöra för allmänheten huruvida chefen i fråga arbetar med journalistiskt arbete eller inte, ej heller hur högt uppsatt position chefen har.

Ingen vet än så länge hur lång tid utredningen kommer ta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag