SVT: ”Förre statsministern skapar trygghet i sin nya roll”

Före detta statsminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Fredag 12 jan 2018 2018-01-12
E-post 1168

STOCKHOLM Fredrik Reinfeldt har lyckats få ett uppdrag som ordförande för försäkringsbranschens trygghetskommission. Nu har han träffat företagare från Järvafältet.
– Nu har jag en ny roll och jag har en trygghetskommission som jag leder. I den har jag möjlighet att föreslå åtgärder som jag tror är verkningsfulla, säger Fredrik Reinfeldt.

Den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt har utnämnts till ordförande för ”trygghetskommissionen”, en kommission tillsatt på uppdrag av försäkringsbranschen.

Enligt Sveriges statliga television skapar Reinfeldt nu trygghet i sin nya roll.

SVT: Förre statsministern skapar trygghet i sin nya roll

Reinfeldt har varit och träffat företagare från Järvafältet som upplever en enorm oro och otrygghet. Enligt Reinfeldt är han ute efter en ”beskrivning”. Han uppger att han upplevt ”en liten uppgivenhet” från företagarna och berättar att de tycker sig se en ”utveckling som man tycker är väldigt negativ”.

– Vi vill få en beskrivning av hur en del utsatta områden i Sverige upplever att rättsskipning och samhället fungerar. Det som var väldigt tydligt här var en frustration och delvis en liten uppgivenhet över en utveckling som man tycker är väldigt negativ, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Trygghetskommissionen till SVT.

SVT går så långt som att fråga Reinfeldt om han kommit till slutsatsen att han skulle kunnat agera ”något annorlunda” under sina åtta år som Sveriges statsminister.

– De beslut som fattades gjordes på bästa underlag där och då. Jag försöker att inte agera efterklokt. Nu har jag en ny roll och jag har en trygghetskommission som jag leder. I den har jag möjlighet att föreslå åtgärder som jag tror är verkningsfulla, svarar Reinfeldt. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag