SVT gör deckare om somaliskt geni

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 9 apr 2022 2022-04-09
E-post

SVT satsar på en kriminalserie i sex delar om en somalisk asylsökare som visar sig vara ett geni när det gäller kriminalutredningar, skriver TT.

”Detektiven från Beledweyne” heter serien som ska ha premiär 2023, och i centrum står en åklagare som tvingas jobba på en flyktingförvar där hon möter och börjar samarbeta med den geniala somaliern.

– Det har pratats mycket om behovet av förnyelse inom krimgenren. Med två osannolika och helt underbara huvudkaraktärer är Detektiven från Beledweyne, mer än något annat jag läst, ett briljant exempel på förnyelse, säger  SVT:s dramaprogramchef Anna Croneman i ett pressmeddelande.

Bakom manus står  Aron Levander, som tidigare skrivit bland annat ”Det som göms i snö” för Viaplay och ”Jordskott” för SVT. Regisserar gör Zaida Bergroth som tidigare regisserat ”Miami” och huvudrollerna spelas av Malin levanon (”Tjuvheder” och ”Återträffen”) och Nasir Dhagole.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag