SVT pratade volymer – då pudlade Billström

Gruppledare i riksdagen för Moderaterna Tobias Billström. Foto: Björn Bergman / photo2be.com
  • Söndag 28 sep 2014 2014-09-28
E-post 40

SVERIGE I kvällens SVT Agenda diskuterades invandringen till Sverige och volymerna kom på tal när Tobias Billström gästade studion. – Användandet av uttrycket volymer var olyckligt i det här sammanhanget. Jag tyckte inte det var särskilt bra, svarade Billström direkt.

I programmet reste SVT till olika kommuner där Moderaterna har starkt stöd. På lokalnivå skiljer sig tonerna rejält än i partitoppen, som numera är känd för Fredrik Reinfeldts berömda tal om att vi måste ”öppna våra hjärtan”, då stora mängder flyktingar från bland annat Syrien är att vänta.

– Vi måste också ta till oss att folk faktiskt tycker att vi inte har haft en bra integrationspolitik, att vi inte haft en bra invandringspolitik, säger det moderata kommunalrådet Anders Berngarn i inslaget.

Billström backar om begreppet volymer

Före detta migrationsminister Tobias Billström gästade studion i SVT Agenda och fick upprepade frågor om ”volymer”, ett begrepp han själv använt tidigare. Billström har i efterhand backat från den formuleringen och så gjorde han även kväll när ämnet kom på tal.

– Användandet av uttrycket ”volymer” var olyckligt i det här sammanhanget. Jag tyckte inte det var särskilt bra, förklarade Billström.

Även SVT Agenda får kritik på nätet

Programmet väcker reaktioner i sociala medier och kritiker menar att SVT agenda lägger för stor vikt vid frågan om integration och invandring. Detta syntes på twitter och Rashid Musa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer gör ett torrt konstaterande.

– Sjunde inslaget om invandraing i SVT Agenda, skriver han.

En annan detalj som en användare reagerade på var att SVT själva ska ha använt ordet ”volymer” i inslaget. När Nyheter Idag lyssnar igenom Agenda kan vi inte uppfatta om så verkligen sades, men ett påpekande kom likväl från twitteranvändaren Erik Gunnarsson.

– Att SVT Agendas reporter använde ordet ”volymerna” i inslag om invandringspolitiken!?!? En sak att M uttrycker sig si eller så, men SVT? skriver Gunnarsson på twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag