SVT-profil arresterad i USA för tafsande på pojkar – nu varnas allmänheten

Foto: Broward County Police
  • Onsdag 9 jan 2019 2019-01-09
E-post 1082

FLORIDA Föräldrar i Coral Springs i Florida varnas efter att en svensk tv-man – tidigare anställd på SVT – arresterats för att ha tafsat och sexuellt ofredat unga pojkar. 

Polisen i Coral Springs har gått ut med en varning till föräldrar i området om att hålla ögonen öppna efter den svenske, numera pensionerade, tv-mannen. Enligt CBS News så var tv-mannen på tillfälligt besök i Florida.

Tv-mannen, som under många år var en av SVT:s stora profiler, tog den 3 januari kontakt med en 13-årig pojke som höll på att träna i en träningsställning i en park och började utan tillstånd att assistera pojken. Pojken har till polis uppgett att han hade sett tv-mannen vid flera tillfällen i parken.

Läs även: Ann Heberlein: Ondskan i Marocko

Den svenske tv-profilen tog tag i pojkens ben och fortsatte sedan ta på pojkens ben upp mot hans underliv enligt NBC News.

Pojken upplevde det hela obehagligt och hoppade ner från ställningen. Men tv-mannen gav sig inte. Han följde efter 13-åringen som gått bort för att göra situps och höll fast i pojkens ben och sa åt honom att göra situps. Därefter tafsade tv-mannen på pojken, som då sprang från platsen enligt polisen. Två dagar efter incidenten gjorde pojken och hans föräldrar en polisanmälan.

Läs även: Dömd skolpedofil misstänks för nya brott i Hälsingland

Tv-mannen är också anklagad för att dagen efter att ha gått fram till två tonårskillar och börjat fråga dem om hur de tränar. Enligt uppgift ska tv-mannen försökt ta tag i en av pojkarnas tröjor och bett om att ”få se hans muskler”.

Tv-mannen riskerar åtal för ”lewd and lascivious molestation of a minor” – på svenska ungefär sexuellt tafsande på en minderårig. Brottet kan ge upp till 15 års fängelse, 15 års villkorlig dom som sexförbrytare och böter på upp till 10 000 dollar.

En domare beslutade att tv-mannen kunde släppas mot en borgen på 100 000 dollar (ungefär 890 000 svenska kronor), att han skulle lämna in sitt pass och utrustas med en fotboja. Tv-mannen har förbjudits att kontakta minderåriga.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag