SVT-profil berömmer bloggande sexköpare

Joakim Lamotte - Foto: Privat
  • Fredag 21 feb 2014 2014-02-21
E-post 0

PROSTITUTION Igår kväll berättade Nyheter Idag om en kille i södra Sverige som på sin blogg berättat om sin resa till Prag där han besökt en bordell. Blogginlägget har fått stor spridning i sociala medier och ny hyllas bloggaren av en SVT-profil.

När Nyheter Idag fick chans att ställa några frågor till den omdiskuterade bloggaren förklarade han att prostitution borde vara olagligt. Trots det bloggade han om att han själv besökt en bordell i Prag. – Det var något jag ville prova på, förklarade bloggaren när vi intervjuade honom.

Vill ge folk något att läsa

Tanken från bloggarens sida var aldrig att väcka någon större debatt utan att mest skriva om sådant som händer i hans liv. Nu diskuteras hans berättelse av många i sociala medier och även SVT-profilen Joakim Lamotte uppmärksammar honom. Trots det är bloggaren blyg med sina ambitioner.

– Mitt mål med bloggen för tillfället, det är att ge folk något att läsa. Visst hade det varit roligt om man blev någon svensk toppbloggare och tjäna en massa pengar på att blogga men sån satsning har jag inte än.

Vill ge en eloge för frispråkighet

Nu får bloggaren beröm av SVT-profilen Joakim Lamotte som är känd för bland annat sin medverkan i tv-programmet Uppdrag Granskning och Belinda Olssons miniserie ”Fittstim”. Lamotte berömmer inte bloggaren för att han tycker sexköp är något bra, utan för att bloggaren valde att öppet berätta om det.

– Vad mig anbelangar vill jag ge honom en stor eloge för att han så frispråkigt beskriver sitt sexköp. Jag vet inte hur många gånger jag hört liknande historier hos grabbgäng i olika sammanhang, på krogen, i omklädningsrum eller på arbetsplatser, skriver Lamotte i sin blogg.

Behöver debatteras mer

Lamotte förklarar i sin blogg att han hört många liknande berättelse i olika sammanhang. Han menar att det är en verklighet som gäller för många svenskar som åker utomlands och köper sex. Däremot är det ovanligt att någon berättar så öppet om det, vilket gör berättelsen om sexköpet i Prag unikt.

– Det lyfter fram en osund del av svennebanankulturen i ljuset, och kanske kan hans text till och med leda till debatt om fenomenet.

Här kan du läsa hela inlägget från SVT-profilen Joakim Lamotte.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag