SVT slutar sända studentkonsert: ”vill skildra olika traditioner”

Svensk examen, utländskt arbete. Foto: Pharos University
  • Lördag 24 mar 2018 2018-03-24
E-post 1030

LUND Varje år håller Lunds Studentsångförening en konsert på universitetstrappan i Lund. De senaste två åren har SVT sänt konserten under första maj men Eva Beckman, programbeställare på SVT, uppger att i år kommer något annat sändas eftersom SVT vill ”skildra olika traditioner och evenemang på olika platser runt om i landet”.

I år kommer det inte blir någon studentsång i SVT den 1 maj. De senaste två åren har studentsångare på universitetstrappan i Lund sänts på SVT.

– Vi värnar om traditioner och vill att det ska kännas i SVT när det är högtider, det är en viktig del av uppdraget. Men vi är även måna om att göra det på olika sätt och skildra olika traditioner och evenemang på olika platser runt om i landet. Vi gör lite olika bedömning år från år, säger Eva Beckman, programbeställare på SVT, och tillägger att hon inte utesluter att sändningen från Lund återvänder ett annat år, till Sydsvenskan.

SVT har ännu inte uppget vilket program som kommer ersätta sändningen från Lund under den första maj. I ett pressmeddelande berättar Tomas Hagström, ordförande i Lunds Studentsångförening, att konserten kommer äga rum som vanligt trots att SVT inte kommer sända den.

”Lunds Studentsångare kommer naturligtvis ändå att sjunga alla de älskade vårsångerna som vanligt vid Magnolian på Universitetsplatsen i Lund den 1 maj, med eller utan SVT. Men nu blir det alltså bara publiken på plats som får del av detta”, säger Hagström i ett pressmeddelande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag