SVT utelämnade signalement på mörkhyad åldringsrånare

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 16 jan 2019 2019-01-16
E-post 1280

ÖREBRO Ett äldre par blev utsatta för ett rån i sin lägenhet i Örebro på tisdagsmorgonen. Polisen har gett ut information om hur gärningsmannen såg ut – något SVT utelämnar i sin artikel.

Klockan var cirka 8.20 på tisdagsmorgonen när en man trängde sig in i en lägenhet i området Vivalla i Örebro. Gärningsmannen ska ha knuffat på paret som bor där och ryckt åt sig det halsband som kvinnan bar innan han lämnade lägenheten. De drabbade är i 75-årsåldern.

Läs även: V-politiker blev ”mannen på gatan” i SVT:s nyhetssändning

När polisen skriver om ärendet på sin sajt ger man ut signalement på gärningsmannen. Han beskrivs som cirka 20 år gammal, mörkyad, hade bruna ögon och lite skägg, och var iklädd en tjock, mörk vinterjacka med pälskrage.

När SVT Nyheter Örebro rapporterar om händelsen väljer man dock att utelämna de flesta av dessa detaljer. Man nöjer sig med att skriva att gärningsmannen är i 20-årsåldern – något som Facebooksidan I allmänhetens tjänst – granskning av public service uppmärksammar.

Läs också: M bakom tvingande skattefinansiering av SVT och SR – får stenhård kritik

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag