SVT:s förra vd Eva Hamilton: ”Ingen gillar ju Trump i Sverige”

Eva Hamilton till vänster, Anna Herdy till höger Foto: Skärmdump TV4
  • Fredag 2 okt 2020 2020-10-02
E-post

SVERIGE Donald Trump har testat positivt för covid-19. När SVT:s förra vd Eva Hamilton kommenterade i en panel i TV4:s Nyhetsmorgon konstaterade hon bekymrat att det kan ”gynna honom väldigt”. – Sannolikt får vi väl ändå säga att han kommer att klara sig, sade Hamilton.

SVT:s förra vd Eva Hamilton medverkade på fredagsmorgonen i nyhetspanelen i TV4 tillsammans med Liberalernas förre EU-parlamentariker Jasenko Selimović och Anna Herdy, chefredaktör för socialistiska tidningen Flamman.

Programledarna Steffo Thörnqvist och Jenny Alversjö ville veta hur panelen reagerade på nyheten att Donald Trump testat positivt för covid-19. Jasenko Selimović inledde med att säga att det var ”hemskt naturligtvis” både för Trump och för hela valrörelsen.

– Är det sant då, ville Steffo Thörnqvist veta.

– Det är hemskt att vi börjar spekulera, sade Selimović.

– Å den sitsen har han minst sagt skapat själv, fyllde programledaren Jenny Alversjö på innan ordet gick till Eva Hamilton.

–Jag tror att han vinner på det här. Förutsatt att han överlever, sade Hamilton.

Eva Hamilton drog paralleller till den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro som fick covid-19 och klarade sig med lindriga symptom. Hamilton menade också att Trump ”bagatelliserat” covid-19.

– Jag är rädd, sannolikt får vi väl ändå säga att han kommer att klara sig och jag är rädd att det här kommer att gynna honom väldigt, sade Hamilton som också slog fast att folk i Sverige är överens om synen på Trump.

– I Sverige finns det en sorts konsensus om att Trump är farlig och en idiot… ingen gillar ju Trump i Sverige, sade Eva Hamilton och resonerade om svårigheter med att förstå varför så många amerikaner stödde honom. Hamilton menade att det kunde bero på skattesänkningar.

Bli prenumerant

Hej. 

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag