SVT:s julvärd i Bingolotto: Vill slå Donald Trump på käften

Foto: Skärmdump från TV4 Play
  • Måndag 10 feb 2020 2020-02-10
E-post 7247

SVERIGE SVT:s senaste julvärd Marianne Mörck drömmer om att slå USA:s president Donald Trump på käften. Det berättade hon under söndagskvällens Bingolotto i TV4.

Förra årets julvärd i SVT var skådespelerskan och sångerskan Marianne Mörck. I söndags var hon gäst i Bingolotto och fick då frågan om vem hon drömmer om att slå på käften. Efter en kort paus kom svaret.

– Det är Donald Trump, sade Mörck.

– Då är vi två, replikerade programledaren Rickard Olsson snabbt och gav Mörck en ”high five” till publikens jubel och fnitter innan programmet gick vidare.

På Bingolottos Facebooksida har reaktionerna varit desto mer kritiska. Det senaste inlägget om kvällens program har fått hundratals kommentarer.

”Det var sista gången jag spelar Bingolotto, totalt osmakligt att i ett familjeprogram ha en fråga vem man vill slå på käften, och gästen svarar Donald Trump och programvärden gör highfive och säger ’Jag med’. Jag tar avstånd från alla våldstendenser och avslutar mitt spel hos er”, skriver en kvinna.

”Att slå människor ska varken barn eller föräldrar höra på, men det fick vi i går på bingolotto, och där gick ni bet på många sätt. Den radikala vänsterpropagandan fick ni med i ert program med bravur för alla vänsterliberaler, där helt plötsligt Trump fick en känga. Ni gjorde bort er rejält, och du Richard, skämde ut dig med high five. Jisses så osmakligt”, skriver en annan.

Läs även: Hijab i SVT:s Melodifestival-app – riktar sig till barn från 3 år

Läs även: TV4 fälls för brunsmetning: ”Media ska inte syssla med den här typen av åsiktsförtryck”

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Ibland får vi frågan hur man kan bidra och stötta Nyheter Idag.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant. Det är det enklaste sättet.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

För 69 kronor i månaden, eller 698 kronor för ett år, kan du göra skillnad.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag