SVTs Tittarservice tvingades stänga ner – På grund av Skavlan

Natten till måndagen var tittarforum nedstängt på grund av synpunkter på programmet med Skavlan. Foto: Faksimil svt.se
  • Måndag 30 mar 2015 2015-03-30
E-post 750

STOCKHOLM Natten mellan söndag och måndag tvingades SVTs tittarservice på webben att stänga ner forumen. Ett meddelande på SVTs webbplats förklarar att det beror på alla synpunkter från TV-tittare om programmet med Skavlan.

Sent på fredagkvällen kunde Nyheter Idag rapportera om en tittarstorm mot SVT och norska motsvarigheten efter att Fredrik Skavlan intervjuat Jimmie Åkesson i sin kända talkshow. Norska medier har rapporterat ihärdigt om reaktionerna som var allt annat än positiva. Samtidigt har svenska medier gett en bild av att det främst är norrmännen som reagerat, men nu pekar mycket på att reaktionerna även i Sverige är intensiva.

Tvingas stänga ner tittarservice

Sent på söndagkvällen möttes besökare av ett meddelande på SVTs hemsida för Tittarservice om att tjänsten är nedstängd. Det är dit allmänheten kan vända sig med synpunkter på de program som sänds av SVT och när Nyheter Idag söker på SVTs sajt om Skavlans senaste program står det klart att det senaste programmet upprört mängder av tv-tittare.

Ja blir så fruktansvärt ledsen över SVT1 och Skavlan. Har aldrig sett något liknande. Det fullständigt kokar i mig. Avsluta skavlans program omedelbart. Skavlan var min idol tills djävulen visade sig i hans rätta jag. Vet inte hur jag skall komma över mina känslor! Är inte SD men det handlar om respekt för människor, vilket Skavlan saknar fullständigt!”, lyder en av synpunkterna till SVTs Tittarservice.

Även på forumet Flashback diskuteras Skavlans program och det finns också en tråd om just tittarservice. En av användarna på forumet menar att det inte gör någon skillnad att höra av sig till SVT och att det Tittarservice är till för att folk ska få ventilera sig, inte mer.

Blir inga som helst konsekvenser. Sidan finns bland annat till för att folk skall få ventilera sig, på samma sätt som Ring P1 där folk kan ringa in och beklaga sig. Dessutom har ju de redan gått in i försvar mot sändningen, så deras ståndpunkt (så klart) är ju redan att Svt/Skavlan inte gjort något fel”, skriver användaren nickeheead på Flashback forum.

”Flera hundra reaktioner”

Enligt SVT själva har de fått ”flera hundra” reaktioner på programmet och att nedstängningen av Tittarservice beror på att de inte hinner med att hantera och bemöta allt. Under måndagen ska dock forumen vara öppna igen för synpunkter på SVTs program.

Hej kära tittare. Även i natt håller vi våra forum stängda. Fredagens Skavlan-sändning väckte många reaktioner och vi har tagit emot och läst flera hundra synpunkter under dagen och kvällen. Då vi inte klarar att hantera och bemöta alla på ett bra sätt väljer vi nu att hålla stängt under natten. Välkommen igen på måndag med dina frågor och synpunkter. Hälsningar från SVT Tittarservice”, stod att läsa på hemsidan för Tittarservice.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag