Syriens utrikesminister: Flyktingar kan återvända hem

Foto: Wikimedia commons
  • Söndag 30 sep 2018 2018-09-30
E-post 2638

SYRIEN Efter ett sju år långt krig uppger nu Syriens utrikesminister att landet är redo att ta emot de flytt landet. I ett tal till FN berättade utrikesministern att Syrien gladeligen tar emot hjälp från länder som vill bidra till återuppbyggandet av Syrien.

Syriens utrikesminister Walid al-Muallim höll ett tal inför FN:s generalförsamling i New York under lördagen. Under talet uppmanade al-Muallim syriska flyktingar att återvända till Syrien efter det sju år långa kriget, det uppger Aftonbladet.

Enligt utrikesminister är landet nu redo att ta emot alla de som frivilligt vill återvända efter kriget.

– Vi välkomnar all hjälp med rekonstruktionen av de länder som inte var en del av aggressionen mot Syrien. De länder som bara erbjuder villkorad hjälp eller som fortsätter att stödja terrorism är varken inbjudna eller välkomna att hjälpa till, säger Walid al-Muallim.

Under samma tal uppmanar han även USA, Frankrike och Turiket att omedelbart och villkorslöst dra tillbaka sina ockupationsstyrkor från syriskt territorium.

LÄS ÄVEN: TV4 Nyheter erkänner: Skrev ”Ryssland” istället för ”USA” i reportage om Syrien

LÄS ÄVEN: SD-ledamöter på plats i Syrien erfar att de civila drabbas mest av sanktionerna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag