Syrier gripen för lastbilsattack i Tyskland – flera skadade

Genrebild. Foto: Flickr
  • Tisdag 8 okt 2019 2019-10-08
E-post 303

LIMBURG På måndagskvällen kapade en man en lastbil i tyska Limburg och rammade en rad bilister. En syrier med uppehållstillstånd har gripits misstänkt för dådet.

Deutsche Welle rapporterar att klockan var runt 17.20 på måndagen när gärningsmannen kapade lastbilen. Han körde därefter in i en rad bilar som väntade vid ett trafikljus vid Limburgs centralstation. Olika medier anger olika antal skadade, men enligt Deutsche Welle rör det sig om åtta personer inklusive föraren.

Den som nu sitter gripen för brottet är en 32-årig syrisk medborgare som kom till Tyskland 2015. Följande år beviljades han asyl på grunderna att han skulle löpa fara om han återvände till sitt hemland. Däremot kvalificerade han sig inte som flykting.

Enligt lokalpressen berättar den ursprunglige föraren att gärningsmannen utan ett ord slet upp lastbilsdörren och drog ut honom. Han såg ut att vara i 30-årsåldern och hade kort mörkt hår samt stort skägg. Flera personer vittnar om att den misstänkte talade arabiska och sade ”Allah” flera gånger.

Syriern är tidigare känd av polisen för narkotika- och våldsbrott. På tisdagskvällen uppgav myndigheterna att det inte fanns några kända kopplingar mellan mannen och islamisk extremism. Dådet utreds inte heller som ett terrordåd, och polisen uppmanar folk att inte spekulera om mannens motiv.

Stöd Nyheter Idag

Bli prenumerant på Nyheter Idag så stöder du en alternativ röst i svensk media.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag