Syriska flyktingar om Jämtland: ”Livsfarligt för mig att vistas här”

Enligt google maps ligger samhället grytan strax sydöst om Östersund. Foto: Faksimil / Google maps
  • Torsdag 1 jan 2015 2015-01-01
E-post 3970

ÖSTERSUND En busslast med syriska flyktingar som anlänt till Jämtland kräver att få åka tillbaka till Malmö, rapporterar flera medier. – Det är ju livsfarligt för mig att vistas här, säger en av flyktingarna till Östersundsposten.

Tidningen Östersundsposten berättar att en busslast syriska flyktingar som anlänt till det lilla samhället Grytan utanför Östersund nu kräver att få åka tillbaka till Malmö. Anledningen uppges bero på att de inte känner sig trygga i Jämtland.

– Det är ju livsfarligt för mig att vistas här, säger en av flyktingarna till Östersundsposten.

Framför allt är det kylan som flyktingarna invänder emot, men även att de upplever sig isolerade från omvärlden i det lilla jämtländska samhället. Men Migrationsverket, som ansvarar för flyktingar till Sverige, är bestämda med att de får hålla till godo med anvisad förläggning.

– Det här känns ju som ett fängelse, mitt ute i skogen. Visst, jag skulle kunna stanna här i några veckor eller högst ett par månader. Men nu ska jag stanna här i nio månader, konstaterar samma person för Östersundsposten.

Nyheten om de strejkande flyktingarna har nu blivit en snackis i sociala medier. En del reagerar på att flyktingarna känner sig missnöjda med situationen, andra passar på att driva med Östersund och Jämtland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag