Ta bladet från munnen – Tipsa Nyheter Idag om du också varit utsatt

I det pixlade området döljer sig ordet "Bladet".
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post 162

Fler och fler tjejer träder fram i kampanjen #MeToo där de berättar att de varit utsatta för sexövergrepp. Det är ett stort samhällsproblem och det är angeläget att tjejer och kvinnor vågar berätta. Därför uppmuntrar Nyheter Idag kvinnor att dela med sig av sin berättelse.

Uppdatering: Vi har pixlat bilden till artikeln. Anledningen till detta kan du läsa här.

Den stora snackisen i sociala medier handlar just nu om den medieman som pekas ut som våldtäktsman av Cissi Wallin. Efter att Wallin pekade ut mannen valde fler kvinnor att träda fram med sin berättelse.

Samtidigt vittnar flera tjejer och kvinnor om en rädsla att berätta eller anmäla sexbrott när det handlar om män med makt. Det sprids en bild av att mäktiga män i mediebranschen kan komma undan brott som sexofredande och våldtäkter.

Så ska det inte vara. Mediemännen ska granskas lika förutsättningslöst som andra makthavare. För de är makthavare. De påverkar det offentliga samtalet och de har ett stort inflytande över den politiska debatten.

Därför uppmanar nu Nyheter Idag kvinnor och tjejer att höra av sig med sina berättelser. Vi räds inte att granska makthavarna, oavsett hur stor medieplattform de har eller vilka andra mäktiga män eller kvinnor de känner. Vi backar inte från att ta striden i offentligheten.

Om du också varit utsatt för sexbrott av en människa med stor makt vill vi att du hör av dig till oss. Du har givetvis rätt att vara anonym.

Mejla oss på [email protected]

FAKTA Så arbetar Nyheter Idag

Nyheter Idag är anslutet till det pressetiska systemet och har en ansvarig utgivare som heter Jakob Bergman. Det betyder att vi tar ansvar för de berättelser och nyheter vi publicerar.

Genom att använda Nyheter Idag istället för sociala medier för att dela med dig av din berättelse är du helt skyddad av lagen. Ingen mäktig medieman kan stämma dig för exempelvis förtal, sådana eventuella rättsprocesser tar då Nyheter Idag hand om.

Du har självklart rätt att vara anonym.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag