Täbyraggare i våldsamt upplopp mot polisen – Kastade sten och flaskor

Foto: Stefan Reinerdahl
  • Söndag 25 sep 2016 2016-09-25
E-post 659

STOCKHOLM Sent på lördagskvällen tvingades polisen tillkalla förstärkning efter att ett gäng raggarungdomar gått till attack med stenkastning mot en polisbil. Attacken mot blåljuspersonalen föregicks av buskörning på parkeringen.

Det var klockan 23.30 som oroligheter bröt ut i den norra Stockholmsförorten Täby i samband med att en större mängd ungdomar samlats på en parkering vid Saluvägen. Bilder från platsen visar hur ungdomar samlats med både raggarbilar men även mer sportiga varianter.

Nyheter Idag har talat med Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisens regionledningscentral och han berättar att det hela började med att en person framförde en bil på ett vårdslöst sätt.

– Det var en större mängd fordon och människor. Det buskördes väl och en polispatrull skulle rapportera föraren för trafikbrott. Den personen sattes i polisbilen, men det samlades mycket folk runtomkring. Man beslutade sig för att köra undan en bit för att kunna skriva rapporten i lugn och ro.

Där skulle allt kunnat vara överstökat, men ungdomar i närheten bestämde sig för att störa polisens arbete. Det gick så långt att de attackerade blåljuspersonalen varpå förstärkning fick kallas in.

– Då hindrade man polisbilen från att köra från platsen och man kastade flaskor och sten. Ytterligare patruller kallades dit.

– Ingen har skadats. Det är oklart om några fordon har skadats. Det var stökigt iallafall.

Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp. Täby beskrivs av vänsterdebattörer som ett medel- och överklassområde och i senaste valet fick Moderaterna tre gånger fler mandat i kommunfullmäktige än Socialdemokraterna.

Behövs det fler fritidsgårdar i Täby?
1625 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag