Tafsa på kvinnor och belönas med miljoner i fallskärm

Katerina Janouch. Foto: Thron Ullberg
  • Lördag 25 nov 2017 2017-11-25
E-post 12714

KRÖNIKA Socialdemokraterna pissar på vanlig hederlig arbetarklass. Det menar Katerina Janouch som nu rasar över att socialdemokraten Roger Mogert får en miljonfallskärm efter att han avgår på grund av anklagelser för trakasserier.

KRÖNIKA av Katerina Janouch

Åsikterna som uttrycks i den här krönikan står Nyheter Idag helt och fullt bakom.

Katerina Janouch är barnboksförfattare, expert på sex och samlevnad samt en välkänd debattör. Hon har många gånger fått kritik, bland annat av statsminister Stefan Löfven, när hon har skvallrat om det svenska tillståndet i utländska medier.

I kölvattnet av #metoo sker märkliga ting i Sveriges offentlighet. En av de allra sjukaste är den enorma fallskärm som det nu avgående socialdemokratiske kultur- och stadsbyggnadsrådet Roger Mogert kommer få kvittera ut. Det blir nästan fem miljoner kronor han avlönas med, efter att ha gjort sig omöjlig. Man kan nog se det som att Socialdemokraterna köper sig fria från Mogert, som inofficiellt är känd för att vara den minst omtyckte av alla politikerna i Stockholms stadshus.

Smaka på detta: Första året får Mogert 76.000 kronor i månaden i lön. Sedan blir det ytterligare 800.000 per år i fyra års tid.

Mogert, som till dags dato haft 117.000 i månaden får 65 procent av lönen i ett år, därefter 56 procent av lönen i upp till fyra år. Det ger honom 912.000 kronor det första året, enligt Stockholm Direkt, och totalt upp till 4,8 miljoner – såvida han inte får något nytt jobb, vilket han säkert kommer att få, om man tittar på alla misslyckade sossars historik.

Personaldirektören på stadsledningskontoret bekräftar avtalet. Men man kan med fog fråga sig om det i avtalet står något om gränslöst beteende mot kvinnor? Låt mig gissa så här: Det lär finnas kryphål som medger olika typer av ”avsteg”. Sånt är socialdemokrater väldigt skickliga på, det har vi sett inte minst i samband med Transportstyrelseskandalen nyligen.

Det är inte så konstigt att människor i Sverige har så svårt att visa civilkurage, när de som ska föreställa våra förebilder är i total avsaknad av sådan. Det enda rätta för Socialdemokraterna vore att säga, well Roger, du har gjort bort dig, och därmed faller din fallskärm. Du har ingen rätt till alla dessa pengar. Ställ dig nu i kön till Arbetsförmedlingen som alla andra. Kanske kan du få ett jobb som biblioteksassistent i Kista?

Men nej. Syltryggarna, politrukerna och champagnesocialisterna i det som en gång utgjorde ett parti som företrädde arbetarklassen, kommer inte att ta sin hand från en av sina gossar. Mogert kommer med allra största sannolikhet glida runt med sin snuskigt höga drömlön i åratal. Och signalen blir att det är ett lukrativt uppdrag att kladda på kvinnor. Faktiskt belönas du med fet lön och generös fallskärm om du gör det. Kladda på, så blir du rikligt belönad!

Jag hoppas Socialdemokraterna raderas ut som parti vid valet 2018. Så långt från heder, moral och arbetarklass har denna arroganta, dumdryga samling inkompetenta individer aldrig befunnit sig. Ni pissar både oss kvinnor och dem som byggde Sverige i huvudet från hög höjd. Mogert är ytterligare ett kuttersmycke ni kan visa upp som trofé på er walk of shame.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag