Tåg spårade ur – krockade med kor

Genrebild. Foto: Iraviking CC BY-SA 4.0
  • Fredag 19 maj 2023 2023-05-19
E-post 0

Ett tåg på väg mot Varberg från Vänersborg har spårat ur efter att ha kolliderat med ett gäng kor i närheten av Herrljunga. Ambulans och räddningstjänst har tvingats rycka ut till platsen.

Omkring klockan åtta på fredagsmorgonen inträffade kollisionen när en grupp kor tagit sig upp på tågspåret. Det resulterade i att loket samt en personvagn till viss del spårade ur. Tåget ska emellertid inte ha vält, menar Västtrafik.

– Det är ett Västtåg som har kolliderat med kor som av oklar anledning har tagit sig upp på spårområdet. Det har fått tåget att spåra ur, säger Isabell Rosendahl, presskommunikatör på Västtrafik, till Dagens Nyheter.

På tåget ska 19 passagerare ha befunnit sig som nu kommer att evakueras med ersättningsbuss. Inga personer uppges ha skadats i samband med kollisionen.

– Vi jobbar på plats, och väntar på att ersättningsbussen ska komma för att vi ska kunna utrymma tåget, säger larm- och ledningsoperatören Michael Olsson vid räddningstjänsten Storgöteborg till SVT omkring klockan nio.

Läs även: 100 grisar på rymmen – jagas av polisen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag