Tagit ut fullt riksdagsarvode trots frånvaro sedan september 2015: ”Mår bättre nu”

Foto: Faksimil Youtube.
  • Måndag 22 maj 2017 2017-05-22
E-post 2334

STOCKHOLM Margareta Larsson har varit frånvarande från riksdagen sedan september 2015 men ändå lyft ut fullt riksdagsarvode på 63 800 kronor i månaden samtidigt som hon tjänat pengar på sin massagesalong. Nu är hon åter aktiv i riksdagsarbetet. – Jag har landat i mig själv och mår bättre nu, säger Margareta Larsson. 

Jimme Åkessons svärmor, riksdagsledamot Margareta Larsson, blev politiskt vilde i september 2015 då hon efter bråk med sin svärson och partiledare valde att lämna Sverigedemokraterna. Det var också i september som riksdagsledamot Margareta Larsson slutade att närvara i riksdagen.

Trots att hon inte närvarade i riksdagen valde hon ändå att lyfta ut fullt riksdagsarvode.

– Det är moraliskt förkastligt, men jag har valt att göra det, kommenterade Larsson sitt agerande till Aftobladet när hon fick frågan i maj förra året.

Nu är Larsson dock åter i arbetet efter nästan två års självvalt uppehåll. Under tiden som Margareta Larsson riksdagsskolkat har hon tjänat på pengar på att driva en Auyrvedisk massagesalong.

Riksdagsledamöternas arvode uppgår till är 63 800 kronor i månaden, något Larsson kunnat plocka ut helt lagligt utan några som helst krav på arbetsinsats.

LÄS ÄVEN: Politiker fifflade till sig 348 000 kronor – Döms för 195 fall av grovt bedrägeri men undkommer fängelse

Larsson uppger för Aftonbladet att hon nu känner sig stärkt och att hon under sitt, av skattebetalarna finansierade, uppehåll landat i sig själv.

– Jag har fått perspektiv. Jag har landat i mig själv och mår bättre nu.

När Larsson nu ska börja arbeta i riksdagen igen ämnar hon bland annat skriva motioner kring missbruksvård.

Margareta Larsson, tidigare Sandstedt, förekommer även i ett klipp som blivit viralt då hon misslyckas med ett räkneexempel beträffande euros och kronor.

Stämmer det att högre politikerlöner ger mer kompetenta politiker?
1871 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag