Tågstopp och kaos när stormen Helga drar fram

Här har ett träd fallit över en bil. Inklippt i bild SMHIs väderkarta på fredagkvällen.
  • Fredag 4 Dec 2015 2015-12-04
E-post 2

SVERIGE Under fredagen drog stormen Helga in över Sverige med flera störningar i samhället som resultat. SJ ställde in samtliga resor med tåg söder om Stockholm och i sociala medier rapporterar flera personer om stormens framfart under dagen.

Sajten krisinformation rapporterar att stormen Helga orsakat strömavbrott och störningar i tåg-, väg- och flygtrafiken. Sajten berättar även att SMHI nedgraderat varningarna för stormen under fredagkvällen till en så kallad Klass 1 varning. Det betyder att stormen kan orsaka besvärligt väder.

”Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner”, lyder defintionen.

SJ ställde in samtliga tåg söder om Stockholm

Flera medier rapporterade på fredagseftermiddagen att SJ ställer in samtliga tåg söder om Stockholm med anledning av stormen Helga. På SJs hemsida listas en rad avgångar som är drabbade och de resenärer som är fast har inte mycket att välja på än att vänta ut ovädret.

”Vi har tyvärr inte möjlighet att sätt in någon ersättningstrafik då även vägarna bedöms som osäkra”, konstaterar SJ på sin hemsida.

Även strömavbrott har varit en återkommande bekymmer i Sverige under dagen. Sajten krisinformation listar ett antal län som där människor blivit utan ström i spåren av stormen Helga.

”Strömavbrott drabbar delar av landet, bland annat Halland, Bohuslän, Skaraborg och Värmland samt Östergötland”, berättar krisinformation.

I sociala medier har flera människor laddat upp bilder och videoklipp från stormen. Nyheter Idag har samlat ett axplock nedan.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag