Tågvärdinna på väg från jobbet överfölls av gäng i Örnsköldsvik

Norrtåg. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 13 okt 2015 2015-10-13
E-post 1163

ÖRNSKÖLDSVIK En tågvärdinna blev strax efter klockan nio igår kväll överfallen och misshandlad när hon var på väg från jobbet. – Någon tog stryptag på henne för att få pengar, berättar polisens vakthavande befäl Tommy Nygren för Nyheter Idag.

Kvinnan, som arbetar som tågvärdinna på Botniatåg, hade precis slutat dagens arbetspass och var på väg från resecentrum till Hotell Statt i Örnsköldsvik där Botniatågs personal brukar övernatta.

Redan på stationen dök det upp ett gäng aggressiva personer som hotade kvinnan till livet och ville få pengar av henne. När hon tog upp mobiltelefonen för att larma polisen ville de ha hennes telefon också, säger hon till Allehanda.se.

Kvinnan lyckades ta sig till Hotell Statts hotellfoajé där hon mötte upp en polispatrull som tog upp anmälan.

– Någon tog stryptag på henne för att få pengar, vilket anmälaren vägrade ge dem, säger polisens vakthavande befäl Tommy Nygren och tillägger:

– Det ska enligt hennes uppgifter vara fyra stycken romer.

Känsligt signalement

Tommy Nygren understryker därefter att det inte är polisen som påstår att gärningsmännen är romer, utan att det var kvinnan som gjorde det när hon gjorde sin anmälan.

– Det är vad hon säger, kvinnan. Det är inte vad jag säger, utan vad hon säger, förtydligar han.

– Det är ju jättekänsligt att prata om romer och allt annat. Det är etniciteten här som är livsfarlig att prata om. Men det var fyra romer som hade hoppat på henne enligt hennes egen uppgift.

Ingen gripen

Polisen har ännu inte lyckats gripa någon för överfallet mot tågvärdinnan igår kväll.

– Vi har sökt av olika platser i stan för att försöka hitta rätt på de här, det gjorde vi inte tyvärr, men det finns eventuellt en övervakningsfilm från det där, säger Nygren.

Enligt lokaltidningen är det inte första gången en tågvärdinna överfallits på väg från stationen till Hotell Statt. En liknande incident inträffade för en vecka sedan och enligt tidningen utreds nu även den händelsen av polisen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag