Täppas Fogelberg till attack mot tiggeriet: ”Stockholm är översvämmat av tiggare”

Täppas fundersam över tiggeriet. Foto:Wikimedia
  • Söndag 9 nov 2014 2014-11-09
E-post

STOCKHOLM ”Stockholm är översvämmat av tiggare” skriver den välkända medieprofilen Täppas Fogelberg i ett blogginlägg som publicerades under gårdagen.

Blogginlägget beskriver två händelser som ska inträffat under helgen. Efter en radioinsplening i fredags tog Täppas en promenad med ett par kollegor. Täppas som är blind gick runt med en blindkäpp och råkade då stöta till något på marken. Från bloggen:

”Efter avslutad inspelning i Studio 21 under överinseende av Heinz Wennin och Brady Javier lämnar jag Mediakolossen och springer på och kör käppen i någon som sitter på marken. Denne någon börjar gruffa och grymta och jag frågar ett par som står bredvid och samtalar om vad det är jag sprungit på.”

Hans kollega skämtar då om att detta kan komma att bli löpsedel i Expressen

”Det är en tiggare” säger, förmodligen Lasse Johansson från Studio 1 ”och det här kommer att stå i Expressen: Täppas Terroriserar Tiggare”.

Detta verkar ha lämnat ett intryck på Täppas som reflekterar kring det utbredda tiggeriet när han dagen efter är ute på stan igen och skriver på vidare på sin blogg:

”Lördag och Felix följer mig till Stadsbiblioteket i korsningen Sveavägen/Odengatan.

”Det sitter en tiggare minst var hundrade meter på varje gata” rapporterar han.”

Vad är det som hänt? Stockholm är översvämmat av tiggare och vi i Medelklassen som hade en så fin Välfärd. Är inte Rumänien med i EU och får inte de en massa bidrag från de rikare länderna för att kunna ha samma standard som vi och varför tar Rumänien då inte hand om de sina? Har romer inget Människovärde?”

Täppas har gjort sig känd som en radioröst som tagit starkt avstånd från främlingsfientlighet och som läxat upp folk som avvikit från politisk korrekthet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag