Tar Anna Troberg avstånd från egna medlemmar?

  • Fredag 31 jan 2014 2014-01-31
E-post 0

OPINION I en intervju med tidningen Expressen förklarade en av våra medarbetare att det vore roligt om t ex Anna Troberg ville skriva en insändare eller debattartikel till Nyheter Idag. Att just Anna Troberg nämns beror på att Piratpartiet engagerar yngre människor, en målgrupp som även vi fokuserar på.

Även om Nyheter Idag ej har en uttalad politisk linje kan vi inte sticka under stol med att sajten ägs av en piratpartist. Ytterligare en av skribenterna på sajten har varit engagerad i Piratpartiet. En annan skribent på sajten har haft ett engagemang i partiet Sverigedemokraterna, men är ej medlem där längre sedan ett par år tillbaka. Resterande människor som ingår i redaktionen har inget politiskt engagemang över huvud taget, ej heller har haft.

Nyheter Idag bevakar gärna i frågor som rör FRA, Bitcoin, Övervakning, Anonymitet på internet och så vidare. Det är frågor som är högaktuella idag när vi ser hur tjänsten Lexbase hanterar personuppgifter. Tidigare förra året såg vi vad Edward Snowden hade att avslöja. I Sverige har debatten gått varm om tidningen Expressens drev mot enskilda privatpersoner och deras kommentarer.

Här skulle Anna Troberg kunna plocka gratispoäng när vi ger en passning till henne. I Expressens intervju förklarar Chang Frick att det vore önskvärt med opinionsmaterial från Anna Troberg. Hur svarar Anna på detta?

I en video tar hon avstånd. Från en sajt som ägs av en piratpartist. Hennes ”egen medlem”. På grund av en annan människa, som för två år sedan var medlem i Sverigedemokraterna.

Det är inte snyggt Anna. Du hade chansen att kunna plocka poäng hos de som överväger att rösta på SD. Istället driver du väljare i famnen på dem.

Gör om, gör rätt.

PS. När du gör en video, tänk på bildkompositionen. Behöver du hjälp, hör av dig – vi kan det där!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag