Tårtkvinnan i Almedalen – ”Det är skandal”

Här ser vi polisen hålla koll i närheten av tårtkvinnan med sällskap. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 jul 2014 2014-07-01
E-post 0

ALMEDALEN Inför Sverigedemokraternas tal som kommer hållas idag i Almedalen finns ”tårtkvinnan” på plats med sällskap. – Det är skandal, hon ska sitta i fängelse, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund till Nyheter Idag.

Med ballonger, affischer och stora vimplar förbereder sig sverigedemokraterna inför talet som partiledaren Jimmie Åkesson kommer hålla under kvällen i Almedalen. Men det är inte bara sympatisörer som har sökt sig till den berömda parken där Åkesson snart äntrar scenen. Den såkallade ”tårtkvinnan” som gjort sig känd för att ha kastat en tårta i ansiktet på Jimmie Åkesson är på plats.

Vill inte prata med oss

När Nyheter Idag går fram till det sällskap där tårtkvinnan sitter och ber om att få ställa några frågor tar det stopp. När vi berättar om vårt ärende protesterar sällskapet mot att bli intervjuade.

– Vi vill inte prata med er, förklarade en i tårtkvinnans sällskap.

Ungefär ett tiotal personer satt i en ring i gräset och gjorde tårtkvinnan sällskap. I närheten stod ett antal uniformerade poliser och förberedde sig inför kvällens tal.

”Hon ska sitta i fängelse”

Sverigedemokraterna är djupt kritiska till att en person som ”tårtkvinnan” har sökt sig till Almedalen och Sverigedemokraternas dag. När vi pratar med Jimmie Åkessons pressekreterare är han frågande till att hon över huvud taget finns ute bland folk.

– Det är skandal. Hon ska ju sitta i fängelse. Det är orimligt att hon springer lös bland folk, förklarar Linus Bylund för Nyheter Idag.

Nedan kan du ser Nyheter Idags video inför sverigedemokraternas tal i Almedalen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag