TAXI TILL POLITIKERNA: Snart skickas kriminella gängen hem till politikerna – Icahandlaren har fått nog

Genrebild. Bild: O.Horbacz
  • Fredag 27 sep 2019 2019-09-27
E-post 1396

VÄXJÖ ”Nu ska ”problemet” hem till dem ansvariga”, skriver Icahandlaren John Curovac i Växjö i en insändare i Smålands-Posten. Efter att han och hans personal fått utstå trakasserier från kriminella gäng under lång tid utan att politikerna i hans tycke gjort något kommer han nu låta politikerna få smaka på samma medicin. De kriminella gängen kommer bjudas på taxi till politikernas hemadresser.

John Curovac driver Ica Cityhallen i centrala Växjö. Han har även publicerat sin insändare i ett inlägg på Facebook med hashtaggen #taxitillpolitiker.

I sin insändare skriver Curovac hur hans butik och området runt butiken haft problem med ungdomsgäng under en längre tid.
”De snattar, trakasserar min personal och mig. De har varit våldsamma och hotfulla vid flera tillfällen. Problemen har uppstått varje dag under de senaste 12 månaderna”, skriver Curovac.

Han menar att politikerna i Växjö – som styrs av C, KD, L, M och MP – har fel prioriteringar.

”Under tiden som våra politiker tycker att skolfoto och rökning på badplatser är våra största problem säljs knark till ungdomar helt öppet utanför vår entré. Mitt på dagen, skriver John Curovac.

Han är uppgiven efter att ha försökt få uppmärksamhet och hjälp.

”Jag har vänt mig till media, politiker, socialtjänsten, Securitas, polisen. Ingenting har hänt.”

Konsekvenserna har varit hårda för hans butik. Han har inte bara tappat kunder utan även personal och butikschef lämnar på grund av situationen vid butiken uppger Curovac. Det hela har även slitit på hans själv.

Hans företag betalar mycket i skatt, men vad får han för pengarna frågar sig John Curovac retoriskt.

”Som om det inte räcker att jag betalar över 2 miljoner kronor årligen i skatt fick jag betala 100 000 kronor extra till Securitas bevakning förra året, bara för att känna oss trygga på kvällarna. Ska inte skattepengar användas till att ge oss medborgare trygghet?”

Han fortsätter:

”Jag har spenderat de senaste 15 år av mitt liv på att bygga upp mitt livs verk, Cityhallen. Det har krävts stora uppoffringar av mig och personalen. Jag kommer inte låta någon eller några rasera min dröm. Jag är trött på apati och brist på handlingskraft hos de som kan lösa vår trygghets problem. Jag önskar att jag kunde ägna min tid åt det jag älskar mest, gör affärer och utveckla mitt företag. Jag önskar att någon annan fick kämpa för vår trygghet.”

Men eftersom att han inte märkt av att något hänt tänker John Curovac att det är dags att själv agera för att få politikerna att få upp ögonen.

”‪Om 30 dagar kommer jag personligen att samla ihop alla dessa ungdomsgäng, bjuda dem på snacks och dricka och betala taxi resa till de ansvarigas politikers hem”, skriver han.

Han betonar att han inte kommer uppmana till några olagligheter.

”Jag kommer inte att uppmuntra dem till något olagligt bara bjuda dem på en trevlig taxiresa till politiker”, skriver Curovac.

Taxiresorna till politikerna ser ut att vara ett projekt som kan fortgå under en längre tid om man läser John Curovacs inlägg.

”Om de ansvariga politikerna anser att det är ett trevligt inslag att ha utanför sitt hem kommer de inte att tycka att detta är jobbigt de närmaste 12 månaderna. Trygghet kommer faktiskt på andra plats på livets pyramid och jag kräver den för min personal, kunder och mig. Skam den som ger sig”, skriver han.

Läs hela artikeln här.

Är det rätt att bjuda kriminella gäng på taxi hem till politiker?
3477 röster (se resultat)

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag