Taxiförare körde in i folkmassa – misstänks för försök till mord

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 25 jul 2020 2020-07-25
E-post

BORLÄNGE En man född 1992 misstänks ha kört en taxi in i en grupp människor sent på fredagskvällen. Mannen är anhållen och misstänkt för försök till mord.

Klockan 23.42 larmades polisen om att en man kört in i en folksamling bestående av fyra till fem personer i centrala Borlänge.

Mannen greps på platsen genom ett så kallat envarsgripande. Han omhändertogs sedan av polisen och anhölls av åklagare under natten.

Tre personer, två män och en kvinna, fördes till sjukhus och enligt information på Region Dalarnas hemsida är samtliga lätt skadade. Brottet rubriceras som försök till mord.

– Vi har gjort bedömningen här och nu att det inte rör sig om en vanlig trafikolycka utan att det är ett uppsåtligt brott, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen.

Det är oklart om mannen var i tjänst som taxichaufför när brottet skedde.

Torbjörn Roos konstaterar att det är för tidigt att säga något om vad mannen kan ha haft för motiv. Det står dock klart att det inte handlar om ett terrorattentat.

– Det kan jag dementera, säger Roos.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag