Terror i UK: Tre mördade i knivattack i Storbritannien – libysk asylsökande gripen

Foto: Google Maps/Twitter
  • Söndag 21 jun 2020 2020-06-21
E-post 298

STORBRITANNIEN Tre personer knivmördades och ytterligare tre personer skadades i en park i staden Reading på lördagskvällen. En 25-årig man – libysk asylsökande enligt Sky News – greps på platsen. Senare under kvällen slog en antiterrorstyrka från polisen till mot ett lägenhetskomplex, uppger Daily Mail. Polisen uppger nu att attacken utreds som en terrorattack, enligt Sky News. UPPDATERAD

 

Den 25-årige mannen – som enligt uppgifter i flera olika medier är libyer och enligt Sky News dessutom är asylsökande migrant – är hemmahörande i Reading. Han har anhållits misstänkt för mord enligt BBC som också uppger att mannen är tidigare straffad för ett mindre icke terrorrelaterat brott.

Mannen misstänks ha mördat tre människor och skadat ytterligare tre personer.

Attacken, som skedde runt sjutiden på lördagskvällen, beskrivs av ett vittne som pratat med Sunday Mirror som att en man gick fram mot en grupp människor som stod i parken Forbury Gardens och pratade med varandra.

Vittnet berättar hur han såg allt på håll och att mannen drog till sig hans uppmärksamhet då det såg ut som om han sprang runt gruppen och ”klappade dem på huvudena”.

– Jag trodde att de lekte ”duck duck goose” (amerikansk lek, ungefär nuddleken) och trodde att någon började må dåligt. Sen insåg vi att det var blod som sprutade.

Personlige tränaren Lawrence Wort var på plats i Forbury Gardens och berättar för Daily Mail:

– Det var ganska fullt i parken. En grupp med vänner satt och drack när en ensam person gick genom. Plötsligt började mannen skrika obegripliga saker och springa runt och försöka att knivhugga dem.

– Han högg tre av dem allvarligt i nacken och under armarna. Sen vände han sig om och började springa mot mig. Då vände vi oss om och började springa. När han insåg att han inte kunde komma ikapp oss försökte han att hugga en annan grupp som satt ner. Han högg en person som satt ner i nacken och sen, när han insåg att alla var på väg att springa, sprang han bort från parken.

Ett annat vittne uppger till Sunday Mirror att libyern tycks ha stoppats av en polis som såg libyern och sprang ikapp honom och sänkte honom med en riktig ”rugbytackling”.

Senare under kvällen, vid 23-tiden, slog en antiterrorstyrka från polisen till mot ett lägenhetskomplex. Det är oklart om polisen letade efter vapen efter ytterligare misstänkta enligt Daily Mail.


Till en början trodde inte polisen att det var en terrorattack, något man skrev på sin hemsida på lördagskvällen. Man poängterade dock att man ”hade ett öppet sinne vad gäller motivet för händelsen”.

Under söndagen har man ändrat sig och kallar numera dådet för en terrorattack och förhör den anhållne libyern.

Stöd Nyheter Idag

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen? Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag