Terrorattentat mot norsk moské stoppades – 65-årige Mohammed brottade ner gärningsmannen

Foto: Google Maps
  • Söndag 11 aug 2019 2019-08-11
E-post 148

NORGE 65-årige Mohammed Rafique brottade på lördagseftermiddagen ner en norsk man i 20-årsåldern som börjat skjuta inne på al-Noor-moskén i Baerum, Norge. Norrmannen greps därefter av polis. Senare hittades attentatsmannens lillasyster död i hemmet. Attacken på moskén utreds nu som ett terrorattentat och kvinnans död utreds som mord, rapporterar VG.

En större tragedi undveks i Baerum på lördagen när 65-årige Rafique brottade ner attentatsmannen som gått in i moskén vid 16-tiden på lördagen.

Skott hann avlossas men ingen kom till skada. Rafique fick ner mannen till backen och fick sedan hjälp att hålla honom tills norsk polis kom till plats och grep honom.

Polisen meddelade på söndagen att man utreder händelsen som ett terrorattentat. I en bostad i närheten hittades en död kvinna som senare visade sig vara den misstänkte terroristens lillasyster. Han är misstänkt för att ha mördat henne.

Enligt norska Dagbladet postade den misstänkte terroristen meddelanden på flera olika internetforum strax innan attacken. Bland annat nämnde han Brenton Tarrant, terroristen som tidigare i år mördade 50 personer i en moské i Nya Zeeland.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag