Terrorattentatet hyllas av jihadister i Sverige – ”Be Allah mångdubbla attentaten”

Det råder delade meningar på Facebook om terrorattentatet. Foto: Faksimil från Fria Tiders Facebooksida
  • Onsdag 7 jan 2015 2015-01-07
E-post

STOCKHOLM Terrordådet i Frankrike som hittills krävt 12 människors liv hyllas ny av jihadister i sociala medier, rapporterar SVT. – Dessa grisar blev skickade till Jahannam [helvetet], de hade varit med och ritat och spridit karikatyrbilden på profeten, lyder en av kommentarerna.

Det är SVT som avslöjar att dagens terrorattentat i Paris där 12 människor dödats nu hyllas av svenska jihadister på Facebook. I en sluten grupp på Facebook ska det enligt SVT finnas svenska jihadister som krigat i Syrien och Irak som nu hyllar attentatet i Frankrike.

– Be Allah att mångdubbla sådana attentat och acceptera syskon som deltar i sådant, lyder en av kommentarerna i den slutna gruppen.

Det är tydligt att hyllningarna sker med bakgrund av de karikatyrteckningar av bland annat profeten Muhammed som den franska tidngen Charlie Hebdo tidigare publicerat.

– Dessa grisar blev skickade till Jahannam [helvetet], de hade varit med och ritat och spridit karikatyrbilden på profeten salla Allahu ’aleyhi wa sallam [välsignande fras eller fredshälsning], är en annan kommentar på Facebook enligt SVT.

Kan hända i Sverige

Tidigare idag pratade Nyheter Idag med terrorexperten Lars Nicander, chef för Center for Asymmetric Threat Studies vid Försvarshögskolan i Stockholm. Han menade att vi är inte skyddade mot sådana här händelser i Sverige och även han pekar på grupper som ISIS.

– Personer som varit nere och slagits för IS är den stora utmaningen, förklarade Nicander för Nyheter Idag.

Även nättidningen Fria Tider rapporterar att de fått kommentarer på sin Facebooksida som hyllar terrordåden i Frankrike, men de kommentarerna har nu raderats, skriver tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag