Terrorbröderna ännu på fri fot – Polis död efter ny skottlossning

  • Torsdag 8 jan 2015 2015-01-08
E-post

FRANKRIKE Jakten på de terrormisstänkta efter gårdagens massaker fortsätter. Samtidigt som de båda männen lokaliserats till ett litet samhälle norr om Paris pågår en ny utredning om ännu en polisskjutning i den franska huvudstaden, där en polis avled av skadorna.

I natt överlämnade sig en av de eftersökta männen till polisen. Någon formell misstanke mot honom finns dock ännu inte och på Twitter skriver hans påstådda klasskamrater att mannen befann sig i sitt klassrum när terrorattentatet mot Charlie Hebdo inträffade.

Samtidigt fortsätter jakten på hans påstådda medbrottslingar, bröderna Said Kouachi och Cherif Kouachi, varav en redan dömd för terrorbrott. Enligt franska medier har man lokaliserat de båda till en bostad i Crépy-en-Valois, ett litet samhälle norr om den franska huvudstaden. Tidigt på torsdagsmorgonen rånades en bensinstation i området av två beväpnade män. Kassapersonalen tyckte sig känna igen de båda rånarna som de terrormisstänkta och senare har man även konstaterat att den bil de lämnade brottsplatsen i överensstämmer med beskrivningen av det fordon de tilltryckte sig i flykten från Paris under gårdagen.

Samtidigt i Paris har ytterligare en polis skjutits ihjäl av en tungt beväpnad man. I nuläget finns dock inga uppgifter på om dådet skulle kunna ha något samband med den nu pågående terroristjakten. Infarterna till staden är övervakade av insatspolis och på andra sidan Engelska kanalen har britterna höjt sin säkerhet kring hamnar och tågstationer.

Nyheter Idag kommer fortsätta att bevaka händelseförloppet under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag