Terrordåd skakar Bryssel – Över 20 döda i flera explosioner

Bilder visar stor förödelse på flygplatsen i Bryssel. Foto: Twitter
  • Tisdag 22 mar 2016 2016-03-22
E-post 222

BRYSSEL Minst 21 personer har omkommit i sammanlagt tre explosioner, en på en flygplats i Bryssel och två explosioner i tunnelbanan i samma stad. Det rapporterar den franska nyhetsbyrån AFP.

Under tisdagsmorgonen inträffade en explosion på flygplatsen Bryssel-Zaventem. Enligt Anke Fransen, talesperson för flygplatsen, har flera explosioner inträffat på flygplatsen.

– Det var två explosioner i avgångshallen. Förstahjälpen-personal är på plats, säger hon till nyhetsbyrån AP.

På bilder från flygplatsen i Bryssel syns hur delar av innertaket har lossnat och fallit ner på golvet. Ett ögonvittne som AP talat med beskriver scenen som en krigsskådeplats med blod, skadade människor och bagage överallt.

Explosioner i Bryssels tunnelbana

Efter explosionerna på flygplatsen inträffade ytterligare explosioner i Bryssel, denna gång på två tunnelbanestationer. Inledande rapporter gör gällande att två tunnelbanestationer bredvid varandra på samma linje ska ha utsatts för vad som misstänks vara terrordåd.

Enligt uppgifter till den franska nyhetsbyrån AFP har hittills 21 personer omkommit.

Händelserna inträffar bara dagar efter att belgiska myndigheter gripit Salah Abdeslam, den person som misstänks vara hjärnan bakom terrordådet som skakade Paris förra året.

Svenska utrikesdepartementet avråder svenskar från att vistas i närheten av flygplatsen samt att de bör höra av sig till anhöriga. Samtidigt kommer rapporter från Belgien där myndigheterna uppmanar allmänheten att undvika telefonsamtal för att inte överbelasta telenätet.

All kollektivtrafik i Bryssel ska vara nedstängd och flera platser är avspärrade av belgiska myndigheter. Nyheter Idag följer händelseutvecklingen under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag