Terrorlarm på musikfestival: Över 80 000 evakueras

  • Fredag 2 jun 2017 2017-06-02
E-post 602

TYSKLAND Ett terrorlarm, som tysk polis tar på stort allvar, tvingar musikfestivalen ”Rock am Ring” i Nürburgring att utrymma över 80 000 personer.”Vi har agerat direkt på konkreta uppgifter” skriver den tyska polisen i ett pressmeddelande.

Ett överhängande terrorhot tvingar tysk polis att utrymma musikfestivalen ”Rock am Ring” i Nürburgring i Tyskland. Det är ännu oklart vad hotet består i, men i ett pressmeddelande berättar tysk polis att de ”har agerat direkt på konkreta uppgifter”.

Festivalen uppmanar besökare, via sociala medier, att att lämna hela festivalområdet och att samarbeta med polis.

”På grund av ett terroristhot har polisen uppmanat oss att avbryta festivalen. Vi ber alla festivalbesökare att lämna festivalplatsen på ett lugnt och kontrollerat sätt mot utgångar och campingplatser”, skriver festivalen på Facebook.
Vidare uppmanar festivalen allmänheten att vara polisen behjälplig.

”Alla besökare kommer att hållas underrättade om utvecklingen på alla Rock Am Rings sociala medier-kanaler, radio och högtalare. Vi hoppas att festivalen kommer att fortsätta imorgon. Tack för ditt samarbete”, fortsätter festivalen i sitt meddelande.

22.14 Videobilder på Twitter visar hur personal på festivalen evakuerar besökarna.

22.16 Även en helikopter är nu uppe i luften ovanför festivalområdet

Artikeln uppdateras

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag