Terrorstaten IS tar på sig attacken i London

  • Torsdag 23 mar 2017 2017-03-23
E-post 19

STORBRITANNIEN Enligt terrorstaten IS propagandatidning Amaq tar terrorgruppen på sig det blodiga dådet i London under onsdagen. Samtidigt förklarar Storbritanniens premiärminister Theresa May att den misstänkte terroristen tidigare utretts för extremism.

Onsdagens terrordåd började med att en bil körde på flera människor på Westminster bridge i centrala London. Därefter lämnar den misstänkte terroristen fordonet och springer från bilen, varpå han sedan knivhugger en polis innan han själv blir skjuten till döds av polis. Även den knivhuggne polisen avled av sina skador.

Totalt dog tre människor till följd av terrorattacken och 29 vårdas på sjukhus, varav ett flertal med allvarliga skador. Händelsen skakar Storbritannien och landets premiärminister Theresa May hyllar den avlidne polismannen.

– Den polisman som dödades under dådet i London var en hjälte, säger hon.

Terrorstaten IS propagandatidning Amaq meddelar att terrorstaten tar på sig dådet. Enligt May har den misstänkta terroristen tidigare utretts för extremism.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag