Tesla släpper video inifrån mytomspunnen superfabrik

  • Tisdag 3 Nov 2015 2015-11-03
E-post 45

USA Tesla Motors släppte igår en ny video som skildrar delar av produktionen av företagets elbilar. Till poppig musik får tittaren i den en och en halv minut långa videon se hur bilarna växer fram i den futuristiska fabriksmiljön.

Intresset för Tesla Motors ”Gigafactory” i delstaten Nevada i USA är, bokstavligt talat, våldsamt. Förra månaden tog sig två journalister från lokaltidningen Reno Gazette Journal in på fabriksområdet genom att klättra över ett staket.

Tillskyndande väktare försökte gripa de båda journalisterna, som gjorde våldsamt motstånd. När journalisterna flydde från platsen i sin Jeep körde de på en av väktarna som skadades i höften, ena armen och skrapade upp båda handflatorna, skriver Tesla på sin hemsida.

Enligt public service-bolaget Nevada Public Radio ska de båda journalisterna nu åtalas för händelsen. Båda misstänks för olaga intrång men den ene av dem åtalas även för väpnad misshandel eftersom en bil som används för att köra på en annan människa räknas som ett vapen enligt delstatens lagar.

Möjligen i ett försök att stilla nyfikenheten kring den mytomspunna fabrik där Teslas elbilar tillverkas släpptes igår en ny video som skildrar fabriksmiljön. I videoklippet ser man hur robotar och människor samarbetar för att steg för steg bygga bilarna. Videoklippet är det första som släpps av Tesla på över en månad och en av få som företaget släppt som skildrar fabriken från insidan.

Tesla Motors, som grundades 2003 och idag har över 12 000 anställda, är en av världens hetaste biltillverkare. Företaget, som har affärsmannen och miljardären Elon Musk som främste delägare, har lyckats med det många drömt om i årtionden – att bygga miljövänliga elbilar som på allvar kan ta upp kampen mot bensin- och dieseldrivna bilar. Över 90 000 bilar av modellen Tesla Model S har sålts sedan 2012.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag